akademia kulinarna w krakowie

Rada Programowa

Opiekę merytoryczną nad kursami organizowanymi przez Akademię Kulinarną w Krakowie sprawuje Rada Programowa w składzie:

ADAM FLORKIEWICZ
dr. hab. prof UMK w Toruniu, kierownik Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Wydziale Nauk Historycznych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu
GABRIELA ZIĘĆ
doktor, kierownik Akademii Kulinarnej, specjalizującą się w dziedzinie technologii żywności, ze szczególnym naciskiem na tradycyjne metody wypieku chleba. Ma rozległą wiedzę na temat różnorodności składników i procesów fermentacji, które przekładają się na unikalny smak chleba.
ARTUR KINASZ
Aktywista i lider polskiego ruchu slow foodowego, współtwórca Akademii Kulinarnej w Krakowie, stypendysta fundacji Lanckońskich oraz IVF. Przedsiębiorca oraz restaurator.
AGNIESZKA FILIPIAK-FLORKIEWICZ
prof. dr. hab. inż, bada m.in. żywność funkcjonalną oraz ocenę zawartości w warzywach związków o charakterze prozdrowotnym. Odbyła dwa staże naukowe na Universität für Bodenkultur Wien (Wiedeń). Członek Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
CEZARY KAŁUŻNY
dr hab., prof UPJPII, współtwórca Akademii Kulinarnej w Krakowie. Zaintesowany kulturą stołu jako przestrzeni gromadzącej przyjaciół i dobrych znajomych. Stół to przestrzeń warta uwagi, studiów, dyskusji.

Ostatnie 7 miejsc

Nie przegap okazji w tej edycji Akademii Kulinarnej.

O przyjęciu, decyduje kolejność zgłoszeń.